Sov godt mens du er afsted

Når man tager afsted ud i den store verden og laver frivilligt arbejde, er det vigtigt at passe på sig selv. Jeg har skrevet en del om det udover nu, og jeg vil fortsætte med det. Hvis du og jeg som frivillige skal gøre en forskel for udsatte mennesker rundt om i verden, er det vigtigt at vi også passer godt på os selv.

Når du er på farten

Når du er afsted på farten, er det ikke sikkert du får en god seng at sove i. Mange steder, især i de meget udsatte egne, er det gerne en feltseng du får, og den er ofte slidt godt og grundigt. Her ville en god sovepose og et liggeunderlag gøre underværker for dig, uden tvivl. Men det kan være en jungle at finde det helt rigtige til turen, for slet ikke at snakke om hvor dyrt det hurtigt bliver. Det er ikke billigt at købe en ordenlig sovepose, og slet ikke hvis du skal ligge et sted med voldsomme temperaturudsving.

Er det i de mere hjemlige egne du vil gøre en forskel, som f.eks. til den kommende Roskilde Festival 2018, så behøver du ikke gå på jagt efter det helt store, da de danske temperaturer er meget ligetil. Dog vil et liggeunderlag være et must, ligesom noget til at holde dig tørt også vil være det. Det kunne være et telt, ligesom alle andre. Du kan også vælge at sove under åben himmel, som de andre ganske få, der ikke giver nogle “fucks”.

Hvorfor er søvn vigtigt?

Du har helt sikkert prøvet det, du er kommet hjem efter en lang aften væk hjemmefra og skal sove. Men du mødes ikke af din vante seng, du mødes af et hårdt gulv, er du heldig har du et tæppe. Sådan kan det være hvis du er afsted i lande som Afrika eller steder i Mellemøsten, hvor ressourcerne er knappe.

Derfor er vigtigt at have udstyret på plads, som nævnt ovenfor. For det er den eneste måde hvorpå du sikrer dig en god søvn. Du kan jo ikke tage topmadrassen med hjemmefra, den fylder for meget, det skal være til at håndtere, så et liggeunderlag og en sovepose, og så ellers husk ikke at glo på mobilen fem minutter før du lukker øjnene, det er ingen grund til.

hvis du gerne vil vide mere om hvordan du kan få en god nats søvn og evt også hvad du kan gøre ved sengen derhjemme, hvis du er så uheldig at have en udtjent model, så læs videre her.