Pas på huden på turen

Når du drager afsted mod varmere eller koldere himmelstrøg, er det vigtigt at passe på sig selv og sin krop. Din hud, som er kroppen største organ kan reagerer meget forskelligt, alt efter miljøet du er i. Derfor skal du huske noget at pleje den med!

Hvordan er din hud?

Har du i forvejen en sart hud, så er det altid en god ide at huske noget at beskytte den med. Det kunne f.eks. være en god håndcreme eller andet, men det kommer meget an på hvorhen du rejser, for er det et varmt sted, så er problemet måske snarer solen end tør hud.

Rejser du et koldt sted hen, hvor fugtigheden er lav, så giver det hurtigt problemer for huden, som er vant til en relativ høj fugtighed. Det giver sprækker når du bevæger dig, og især hænder, albuer og ansigtet er udsatte steder.

En måde at se om du lider er udsat hud er ganske simpelt ved at se på den i vinterkulden. Sprækker dine fingre let med den danske luftfugtighed, er der en god chance for at det samme sker hvis du rejser nordpå eller måske endda sydpå til Alperne, hvor luften også er tør. Enkelte er ligeglade med tør hud, men det kan give en hvis grad af immobilitet på sigt.

Hvordan kan du forebygge?

Hvad kan du selv gøre for at forebygge den tørre hud eller den ømme hud? For det første så husk at bruge solcreme de steder hvor det er varmt, her kan huden også tørre ud, men det er pga. varmen, snarer end fugtigheden. Er det et køligt sted så sker det samme, bare noget mere voldsomt. Er det solskin og tørt vejr samtidig handler det om at være særdeles opmærksom.

Dæk alle bare dele af kroppen til hvis stærk sol forekommer, derudover så husk solcreme, gerne en variant som fugter også. På hænder kan fedtcreme med fordel bruges. Du kan finde et godt udvalg af cremer fra siden her, som jeg selv er flittig bruger af!

Du kan også få brug for pleje til fødder og de mere intime steder hvis du hjælper et sted, hvor der kræves en voldsom aktivitet det meste af tiden, så husk at få indkøbt det rette arsenal inden du tager afsted.