Kom godt afsted – Pakkeliste

Sommeren er så småt på vej og det betyder at der bliver endnu mere frivilligt arbejde at deltage i, alt fald på vores breddegrader her nord på. Bidrager du ude i den store verden, så er der nok at se til hele året, da det oftest er i Afrika og lande ved ækvator, at behovet for nødhjælp er størst.

Men når du skal ud på sådan en rejse, er det vigtigt at de rigtige ting er pakket, så du ikke står nede i Ghana og mangler både tandbørste og tandpasta, uden noget der ligner en butik i miles omkreds. Det samme kan sådan set gøre sig gældende hvis du skal hjælpe til på en festival, her er det nok nærmere en sovepose eller et liggeunderlag, der er træls at glemme.

De vigtigste ting

Rejser du indenlands, er det vigtigt at du husker de basale ting. Her tænker jeg på tandbørste, tandpasta, evt. medicin, samt noget at sove på og noget at sove i. Tøj er altid sekundært, da det kan holde, hvorimod din ryg vil blive ked af 8 timer på et betongulv eller i det fri. Tøj er dog også relevant at pakke, her især ting som ekstra sokker, undertøj og t-shirts/toppe. Det er tøj som let bliver beskidt eller skal skiftes af hygiejniske årsager.

Toilettasken er ogås vigtigt og udover tandbørste og diverse medicin, så husk bind hvis du er kvinde, er du mand så er kondomer altid en god følgesvend, især hvis man gerne vil undgå at få en ekstra gave med hjem. Af andet kan nævnes allergipiller, også selvom du endnu ikke har reageret på noget, ligesom pillet mod kvalme, oppustet mave samt sure opstød er en god ide. Hovedpinepiller er også en vigtig del af det lille medicinskab. Bruger du anden, specifik medicin, skal det naturligvis også med.

Går turen udenlands?

Skal du ud i den store verden for at gøre en forskel, skal alt ovenstående huskes, men du skal tilføje relevant påklædning, uanset stedet er et par solide (gummi)støvler eller sko en god start, ligesom et par bukser med mange lommer kan komme dig til gode, her f.eks. den svenske fjeldræv!

Tages der et kig på medicinskabet og det øvrige, så husk at få søgt visum og hav det med dig, sammen med et pas og en rejseforsikring, så du altid kan kommer sikkert og trygt hjem, også hvis du bliver syg. Derudover skal du inden afrejse have de relevante vacciner, især hvis turen går til et afrikansk land, hvor der findes en lang række smitsomme sygedomme, der kan vaccineres imod.

TIlbage er der ikke andet for end at ønske dig en god rejse!