Giv dig selv en spændende oplevelse

Som frivillig ude i den store verden eller herhjemme, så er det vigtigt at man passer godt på sig selv. Nu har jeg skrevet lidt om hvordan man kan pakke bedst muligt til når man skal afsted, samt om hvordan man kan få det stærkeste immunforsvar inden turen.

Hvor skal du hen?

Det er muligt at være med til at lave frvilligt arbejde rigtig mange steder i verden, da der mangler hjælp i alle afkroge, spørgsmålet er så bare hvordan du skal få tiden til at gå, når der ikke nødvendigvis er en tjans til dig.

Det er gerne hvis du er på skfitehold. Det kan være du hjælper til hos Røde Kors, men at vagterne er inddelt i 8 timer ad gangen, og så har du måske 1-2 dage om ugen, hvor der ikke forventes noget arbejde fra dig.

Hvad kan du opleve?

Når du har de perioder, så kan du bruge tiden på at opelve det land du er rejst til. Det kan være en flyvetur i en luftballon, som er muligt i flere afrikanske lande, dog ikke alle, da det kræver en hvis sikkerhed og udvikling i landet. Udover det så er det også muligt med f.eks. riverrafting, hvis du rejser til et sydamerikansk land, det kunne også være et sted i USA, hvor frivilligt arbejde også værdsættes.

Det er også muligt at mingle lidt med lokalbefolkningen det sted du er rejst til. Det er også en måde at lære et land rigtig godt at kende, vel at mærke indefra. I mange lande, særlig i Afrika, er lokalbefolkningen meget imødekommende og nysgerrig, især hvis du er lys i huden, da der ikke er helt samme diversitet i Afrika som mange steder herhjemme.

Husk sikkerheden

Her til sidst vil jeg gøre opmærksom på, at det er vigtigt du husker sikkerheden, især hvis du er frivillig i et højrisikoområde. Det kunne være et sydamerikansk eller afrikansk land, hvor der er uroligheder. Opelvelser som f.eks. en tur på en vild flod eller en tur i ballon er noget der tilbydes, men sikkerheden er ofte meget ringe, og så kan det hurtigt blive en dårlig oplevelse i stedet.