Frivilligt arbejde på festivaller

Det er som bekendt vinter lige for tiden, men det betyder at du så småt skal begynde at undersøge dine muligheder for at blive frivillig på en af de mange kommende festivaller. Som altid er der en bred vifte af festivaller at vælge imellem, og det kun dig selv som sætter begrænsningen!

Hvorfor være frivillig på en festival?

En af de helt populære festivaller som frivillig er Roskilde Festival, der igen løber af stablen på Dyrskuepladsen i Roskilde i sommeren 2018. Her er der mulighed for at være med alle dage, og du behøver kun at arbejde på en af musikdagene, men det kræver at du møder ind 29. juni 2018.

Som frivillig på en festival er du en del af et stort team, der sørger for at det hele kører rundt og fungerer. En musikfestival kan slet ikke lade sig gøre, hvis ikke der er frivillige med, det er så at sige rygraden i afviklingen af en festival. Du får en fantastisk oplevelse og vil uden tvivl møde en masse nye mennesker, og hvem ved om nogle af dem kan blive venner?

Udover de store festivaller som Roskilde, findes der også en del mindre festivaller, det kan være Samsø Festival eller Langelands Festival. Der er nok at tage af. På de mindre festivaller, vil teamet af frivillige være mindre, og man kommer helt afgjort hinanden lidt mere nært, end på de store festivaller som Roskilde. Dog kan noget som musikken være lidt mere spændende på de større festivaller, så det er det der trækker, så kig den vej. Går du mere op i hyggen og samværet samt et måske noget lavere tempo, så er det de små festivaller du skal kigge efter.

Funktioner som frivillig på festival?

En ting er at være frivillig på en festival, en helt anden ting er at finde sin hylde så at sige. Det vil sige, hvad du gerne vil lave. Der en masse forskellige udfordringer at tage fat på, når man er frivillig på en festival.

En af dem kunne være som vagt, det kræver ikke nødvendigvis at du er vagtuddannet, men blot at du er frisk og klar til at tage fat. Enkelte festivaller hyrer vagter ind eksternt, det kunne f.eks. være Alarmpatruljen eller en helt anden. Måske dig?

Udover at agere som vagt, er det også muligt at stå i serveringstederne, hvor der skal skænkes spandevis af alkohol og sodavand. For ikke at glemme snakcs i massevis, der alt sammen skal sælges til de hungrene festivalgæster.

Slutteligt er der også rigging op og ned. Det betyder at opsætte en scene eller forberede et område. Det kan være at sætte snacks frem til VIPs eller klargøre en scene. Mulighederne er mange, og vi ved erfaringsmæssigt at der er noget for en hver smag.

Ønsker du at være frivillig på en af landets festivaller så er Google din ven. Blot søg på den festival du ønsker at deltage på efterfulgt af “frivillig”, og så er du godt på vej.