Styrk dit immunforsvar inden du rejser

Hvis du har planer om at rejse ud i verden for at arbejde som frivillig, er det super vigtigt at du har styr på helbredet inden du tager afsted, da det hurtigt kan ende med at blive en sur tur i så fald.

Noget så simpelt som en helt almindelig forkølelse eller en influenza, kan påvirke en tur meget. Det er ikke altid sikkert du kan få hvile og ro, og det er jo meningen du skal udføre et stykke frivilligt arbejde, og ikke lægge syg

Hold immunforsvaret stærkt inden du rejser

Sørg i første omgang for ekstra god hygiejne op til du skal afsted, vaske dine hænder en ekstra gang, færd steder med få mennesker, undgå offentligt transport hvis muligt og få nok med søvn. Sidstnævnte er det vigtigste for et godt immunforsvar. Hvis du gennem en længere periode ikke får sovet nok, kan det svække dit immunforsvar i en stor grad, og det kan hurtigt ødelægge det hele.

Udover god søvn, kan en sund og varieret kost styrke immunforsvaret, ligesom det vil give dig masser af energi og overskud, i forhold til hvis du vælger at leve af burgere og andet, eller måske bare spise usundt.

Når du har fået styr på din søvn og kost, så er motion det sidste brik i puslespillet. Et sundt immunforsvar er kendetegnet ved en sund kondi. Du behøver ikke overbesøge det lokale fitnesscenter, det er der slet ingen grund til. At stå op på arbejdet, hvis du er på kontor, kan gøre en verden til forskel. Eller hvis du ikke magter det, så kan en gåtur på 30 min. om dagen gøre underværker. Kan du klare endnu mere, så er det allerbedste du kan gøre, at jogge! Snup en løbetur på 20 minutter om dagen, og husk løbesko! Det kan være umenneskelig hårdt til at starte med, men efter lidt tid, så kan det blive en daglig rutine. Fitnesscenteret er også et godt bud! Men det koster jo lidt penge som regel.

Er skaden sket?

Har du været så uheldig at skaden allerede er sket, og du ligger syg, så er der stadig råd!

For det første skal du huske at holde dig varm, og få rigeligt hvile og søvn. Det er især vigtigt hvis du bliver syg lige op til du skal afsted. Bliver du syg på dagen, vil jeg altid anbefale at man bliver hjemme til man er rask, og i den forbindelse hører om man må komme derned og begynde arbejdet, en dag eller to senere end aftalt.

Kost er vigtigt når man er syg. Husk at få rigeligt med væske, så dit immunsystem kan genopbygges og styrkes. En dehydreret krop fungerer bare ikke særlig godt. Derudover så husk at spis rigeligt, gerne varieret og ikke usundt. Grød og frugt er altid godt. Men en bøf med løg er ikke forbud! Alt med måde

For til sidst at huske det, så er motion et absolut nogo mens du er syg, det eneste du får ud af det, er at du bliver endnu værre til mode, og at sygdommen kan blive endnu værre. Så hold dig i ro og undgå motion og stress, så længe sygdommen står på.

Et stærk immunforsvar er godt for dit frivillige arbejde

Nu har du læst ovenstående, hvor du kan læse lidt om hvad der godt og skidt. Et godt immunforsvar er fantastisk godt for dit virke som frivillig.

Med et stærkt immunforsvar vil du fremstå stærk, frisk og engageret i det frivillige arbejde du udfører, og er det arbejde langt væk fra de trygge rammer, er det kun endnu bedre. Frivilligt arbejde nede hos den lokale forening, kræver ikke nødvendigvis at du er kørende 120%, dog er det vigtigt ikke at være en smittefare for de andre frivillige.