Se verden med frivilligeøjne

Vi lever i en globaliseret verden, hvor vi hele tiden skal forholde os til andre mennesker. Når du tænder nyhederne, vil du hele tiden høre om, hvad der sker i lande fjernt fra dit eget hjem. Vi laver indsamlinger, når der sker katastrofer langt væk, da vi gerne vil have, at ingen mennesker lider.

En god måde at se verden på og finde ud af, hvordan verden fungerer, er ved at arbejde som frivillig i udlandet. Det giver dig et helt andet syn på, hvordan tingene hænger sammen.

Hvis du tager ud og arbejder som frivillig, vil du lære en masse om fremmede kulturer, og du vil også lære meget om dig selv. Det er også grunden til at flere hvert år rejser ud i verden for at hjælpe andre. Du kan se mere her.

 

Drømmer om et bedre liv

I fattige lande er deres drømme ikke så meget anderledes end vores. Hvis du kun ser nyheder, kan du fristes til at tro, at de hele tiden sidder og planlægger forfærdelige ting, men det er, fordi du kun ser noget, når det går galt.

Tænk på hvornår Danmark har været i medierne i udlandet, så er det ofte, fordi der har været en kæmpe demonstration, eller hvis der er sket et forfærdeligt mord. Det ville du aldrig sige var repræsentativt for dit land.

I fattige lande drømmer de om et bedre liv for dem selv og deres familie, og det er noget, som vi alle sammen kan forholde sig til.

 

Rig kultur

Der er mange forskellige kulturer i verden. Selvom vi bliver mere globaliseret, betyder det ikke, at vi mister vores egen kultur, og det er godt at rejse ud i verden og se det.

Du lærer desuden meget om din egen kultur og dig selv, når du ser verden som frivillig. Mange ting, som du troede, var noget, som alle gjorde, finder du ud af, at det var noget unikt for dit land.

På den måde får man en bedre forståelse for folk i Danmark og for mennesker i udlandet, og man begynder at forstå, hvorfor de nogle gange gør ting anderledes.

 

Du kan hjælpe i stort set hele verden

Når du tænker på frivilligt arbejde, tænker du måske på at hjælpe på et børnehjem i Indien. Det er da også klart, at du kan hjælpe der, hvis du har lyst til det. Men faktisk kan du hjælpe alle mulige steder, hvis du har lyst til det.

Det kan være alt fra at passe elefanter i Thailand til at passe på dyr i Afrika. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du hjælper henne. Det er vigtigste er, at du har lyst til at komme ud i verden og hjælpe andre. I dag er der en række hjemmesider, som kan hjælpe dig med at komme af sted.

Vi er sikker på, at du ikke kommer til at fortryde, hvis du tager ud i verden for at hjælpe andre. Der er ikke noget galt med en badeferie, men du lærer mere om dig selv som menneske ved at hjælpe andre.

Det er også grunden til, at vi anbefaler alle unge at tage sådan en tur. Selv hvis du er oppe i alderen, kan du sagtens vælge at benytte din ferie på den måde, da vi herhjemme har ret lang ferie i forhold til andre lande.

 

Så det er bare med at komme af sted.