Hvad siger de frivillige efter turen?

Mange tænker længe over, om de skal være frivillige i udlandet eller ej. Det er et stort skridt at tage, og derfor er mange nervøse for, om de nu også træffer de rigtige valg. Men nærmest alle, der har været frivillige, siger, at det har været den bedst beslutning i deres liv.

Det er grunden til, at vi synes, at du skal gøre det. For her er nogle af de ting, som frivillige siger, når de har været ude at rejse.

Vi har valgt at skrive om det anonymt, men det er de ting, som vi har fået at vide af tidligere frivillige.

 

Du gør en forskel

I Danmark er der nogle gange en diskussion om frivillige gør en forskel. Men frivillige er ikke i tvivl. De gør en kæmpe forskel, og de lokale er glade for at se dem.

Du skal tænke på, at der ikke findes mennesker, som ikke bliver glade for, at du kommer og hjælper dem, så bare kom af sted.

 

Ser på verden på en ny måde

Vi kan let blive fanget i vores egen hamsterhjul og glemme, at mennesker har det værre end os. Det er ikke, fordi du ikke må være ked af dit job, men frivillige siger altid, at de har fået en ny glæde ved livet, da de kom hjem.

De har lært at sætte mere pris på simple ting i livet. Nogle steder kan du ikke engang være sikker på, at  du kan tage et glas vand i vandhanen, og når man har oplevet det, så er det svært at være sur over livet.

Hvis du synes, at du har et hårdt liv eller er træt af det hele, så bør du overveje at blive frivillig – både for din og de lokales skyld.